Miami, Florida, del 3

Sammanfattning:
Everglades, hålla babyalligator, gassa på stranden. Nytt hotell, lyxigare, spöregn, åska, hagel och blixtar - på en liten scooter!

Utförligt:
Upp och blev upplockade av en buss som tog oss till träskmarken Everglades, som är fullt av alligatorer!
 
Schni Schna Schnappi! :D

Träsk. Everglades. Häftigt var det minsann. Vi åkte i en sådan där airboat, men en stor stor propeller där bak som blåste oss iväg med en väldans fart. (Which blew us away with a big fart.) Tihi, så skoj det kan bli när man "direktöversätter". ^^ Chaffisen på 'luftbåten' var ett riktigt original! Såg ut som, pratade som (och förmodligen luktade som) en riktig pirat! Yaaarrh! Här har ni honom:

Satt där uppe på sin pidestal och skrek till sina små (?) alligatorer att komma fram och hälsa på oss, och tro't eller ej, men reptilerna kom glidande mot oss i vattnet på ett litet kick! Han hade dessutom namngivit dem alla. "OHHH LILYYYYY! Come herrr girrrl!" :P

Var kul att åka luftbåt. Han svängde runt och körde som en lite blådåre och upp på gräsområdena i träsket. Det var ju visserligen vatten under, och snarare vass än gräs, men det var fortfarande en cool känsla att bara glida över, vad som såg ut att vara, en gräsmatta. :) Mitt ute i träsket stannade vi och piraten/chaffisen berättade lite om träskmarken och vilka djur som fanns där och sådant. Man kunde kliva ur båten och stå mitt i träsket! Gick bara upp till knäna. Fast vette katten om jag vill knalla runt bland gud vet allt som fanns i det där träsket! Huvaligen!
Simon filmade vår färd en bit.


 
Liten fågel                    Liten babyalligator

Jag och Simon på en airboat som de slängt upp på land för att vi turister ska kunna få ett par snygga bilder, där vi visar vad vi går för ute i vildmarken! Öhh, eller kanske inte. :P
Sedan var det dags för en liten Wildlife Show, en man visade upp en massa olika djur, några söta, några äckliga, medan en stor fet alligator bara låg bakom honom och päste (mammas ord?) i skuggan.
 
Skorpion                      Stor fet padda
 
Skunk                           Bebisalligator
Var kul när han visade skunken, så berättade han om att de kan spraya vätska upp till 4 meter (eller något i den stilen), och då höll han upp den mot publiken och VIPPS så kom det en dusch av vätska över främsta raderna. Då hade han stått med en spruta full med vatten gömd, och sprutade det över folket. Hehe.

No hands! :D Den alligatorn låg bakom honom hela tiden. Han öppnade gapet på den, och sa att den kanske såg slapp och lat ut, men om något skulle snudda vid munnen på den när den gapade, så skulle käften gå igen med en smäll! Och visst gjorde den det, när han sprutade lite vatten i munnen på den - PANG! På en millisekund slog den igen gapet! :O
 
Bebisalligator - puss på den!
 
När Simon skulle hålla den efter mig, började den sprattla och vrida sig och ville därifrån, så djurskötaren fick lugna ner den lite. Haha, första bilden på Simon visar att han inte var så supernöjd med den situationen.. ^^

Så måste man ju skriva vykort också. Har bara inte fått tummen ur och skickat dem än. Haha. Bättre sent än aldrig, antar jag! Turen var kortare än vi trodde, så vi var hemma igen vi 2-tiden, och då bara slappade vi hemma på rummet och halvsov lite och sedan gjorde vi oss i ordning och gick ut på kvällen. Körde ner till South Beach.

Leka bad boy i en gränd. :P Vi körde ner till South Beach för att äta middag. :)


Wannabe.

Så lätt att få drinkar, seriöst! Ingen kollade någonting! Vi gick till en klubb/bar/restaurang förstm där de inte kollade ID före 7.45pm, så vi var där vid 7.35pm och gick in och åt middag lååååångsamt. ^^ Men de frågade ändå efter ID, så efter vår ungefär 3 timmar långa middag (i alla fall 2 timmar!) så gick vi båda för att "pudra näsan" och sedan var vi kvar där inne ett tag, men det var inte så kul ändå, så vi gick istället och beställde drinkar någon annanstans. Lite udda klubb, med massa tjejer i knappt några kläder som dansade på baren. ^^ Haha. Det är minsann superlätt att få drinkar här i Miami, men ska man försöka gå ut på en klubb så är de stenhårda! :O Försökte gå till några ställen, men kom inte in. Hade 3 norska tjejer framför oss, som alla var över 21, men de kmo inte heller in, för dörrvakterna sa att de hade förfalskat sina körkort och sina pass, som de hade med sig som identifikation. Ofta liksom. Så det var strikt.

Det här var den godaste drink jag någonsin druckit! "South Beach Vice" med jordgubbar och mango. Frozen. Liknade lite Strawberry Daiquiri, men dubbelt så god! Yummy! Gott folk, det här är Amerika, och här kan man misann fråga efter doggy bag till sin mat, men det var fasiken första gången jag hört talas om någon som frågar efter en doggy cup (?) till sin drink! ^^ Simon ville verkligen ta med drinken hem, eftersom han körde så ville han ju inte dricka där. Hahaha, så fick vi med oss två doggy cups hem. Stället bjöd även på två gratis shots! :D Woooh, jag gillar Miami! :D


Nästa dag drog vi ner till stranden för en skön och slapp dag. :)
 Simon hittade ju en fotboll... ^^

Aaaw, världsbäst semester med underbar pojkvän! Låg och solade och pratade. Blev det för varmt så hoppade vi i havet ett tag. Lekte med fotbollen. Solade. Badade. Solade. Badade. Somnade. Fick färg som fan. :) Himla skön och lugn dag!

På kvällen bestämde vi oss för pizza, så vi tog hämtpizza och åkte till en strand lite längre norrut och hade en liten nattlig picknick! När vi parkerade scootern var det en uteliggare där som bad om att få resterna om vi inte åt upp allt, och Simon tyckte så synd om honom så han gick tillbaka och gav honom en slize, och han blev så glad och tacksam! I alla fall, pizzapicknick under stjärnorna, och i syd bjöd vädret oss på ett riktigt skådespel, med åska och blixtar som lyste upp hela himlen! Sedan sparade jag en slize av min pizza också, så gav vi den till uteliggaren, och det kändes bra, att ha kunnat hjälpa någon lite grand, han sa att det var det enda han ätit på hela dagen.. :/ Så efter det så mår man bra i hjärta och själ. :P

Så dagen var slapp, varm, solig, skön och underbar!

Nästa del av vår Miamisemester blir om när vi bytte upp oss hotellmässigt, från vårt lilla ankla boende till Hyatt Regency! :D Lyxigt värre. Dessutom hur man överlever, iförd badkläder, körandes på en scooter, genom åska, blixtar, hagel och spöregn! :D Förresten - inköp av snuskigt dyra Steve Madden skor också! ;) Ikke att missa!

Ha det underbart! Puss på er alla.

- Wikenfors

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0