Film och jobb

Sammanfattning:
Film hos Christina. Jobbdag.

Utförligt:
I gårkväll åkte jag och Kerstin till Christina, en tysk au pair här i Del Mar, och Mette, Helena, Renáta och Rafaela var där. Vi såg The Notebook (Dagboken), och nästan alla grät i slutet. Riktig tjejkväll (: Mysigt. Sedan körde Kerstin hem mig, och när vi satt i bilen utanför mitt hus berättade hon en sak som fick mig att börja fundera och fundera och fundera. Vi får se hur allt ordnar upp sig. Men det kommer det att göra, inget direkt allvarligt. :P

I dag har jag jobbat. Frukost, blöjbyte, klippa naglar, leka, lunch, blöjbyte, nap. Diskmaskin, tvättmaskin, nappflaskor. Och stackars Kate, hon slog sig hela tiden i dag, dunkade i huvudet i golvet, klämde fingret och fastnade med foten. Men inte så farligt. Jag menar, hon överlever nog utan men från det. :P

Nu tänkte jag måla naglarna och sätta mig på min balkong och låta det torka där. Känns så konstigt att i dag är det dan före dopparedan. Har inte alls fått julkänslor på samma sätt som i Sverige, med snö och kallt och dekorationer. Och familjen!!!

I morgon åker vi upp till Laguna Beach till Gregs föräldrar. Åker hem igen den 26e. Sedan blir det nyår i Mammoth Mountain. Tror vi är där tre eller fyra dagar. Och jag ska få åka skidor en av dagarna i alla fall (: Wihoo!

Puss på er!

- Wikenfors


I love California!

Sammanfattning:
Det är så mycket som har hänt! Träffat massa nya au pairer. Bio på fredagen. Julshopping i Fashion Valley (jag körde dit!) på lördagen, på kvällen satt vi i en hot tub med utsikt över havet med 5 andra au pairer och sprang ner på stranden och tog ett snabbt dopp i havet. I går var vi på Starbucks och de tog farväl av en tysk au pair jag inte hade träffat förut. Strandpromenad. Paket hemifrån.

Utförligt:
På fredagen firade jag min första Chanukka hos min host mom's mamma och hennes man i La Jolla. Chanukka är en judisk högtid. Det var mysigt. (: När jag kom hem ringde Simon, en dansk au pair, och frågade om jag ville med honom och några andra au pairer till någon fest. Ja, såklart! Min host dad tog med mig och lät mig köra till 7-11 i deras Porsche! Aldrig kört en sådan stor och dyr bil förut. Första gången här i USA. Gick bra. Simon hämtade upp mig 5min senare. Men vi hittade ingen fest, så det fick bli en sen bio istället. Röstning om filmen, jag ville se Invictus, men de andra tjejerna ville se Did you hear about the Morgans?, så det blev den. Den var väl okej, jag skrattade mest åt Helena, den tyska au pairen som satt jämte mig. Hon är jätterolig (:

På lördagen åkte jag och Kerstin till Fashion Valley för att köpa julklappar till våra host families. Jag körde dit! :D 8filig motorväg, med galna amerikaner som kör hur som helst! Haha, det var roligt. Vi åkte vilse först, men Kerstin hittade tillbaka som tur var. Köpte en xylofon i trä till B och en spelande och pratande sak med Elmo (Sesame Street) till K. Köpte en julklapp till mig själv också, en tröja från Hollister, typ Abercrombie and Fitch à la California. Var även på Target och Walmart. Åkte tillbaka till Del Mar och köpte ett presentkort på en restaurang precis vid havet till mina värdföräldrar, tror de kommer att gilla det.
Senare på kvällen kom Simon och hämtade upp mig och vi åkte till Encinitas till en svensk au pair, Katarina. Hon är jättetrevlig. Seriöst, alla jag träffat här har varit ovanligt snälla, trevliga och roliga. (: I alla fall, vi satt, 6 au pairer, i hennes hot tub med utsikt över havet och hade det trevligt med lite vitt vin. Då kläckte någon idén om att ta ett dopp i havet. Sagt och gjort. Vi går ner för trappan och springer ut i, det kalla, havet. Så härligt! :D Sen var det i och för sig väldigt skönt att få hoppa tillbaka ner i hot tuben efter det. Jag har bilder, men vet fortfarande inte hur jag ska lägga in dem. När mina värdföräldrar har tid, och jag har tid, ska vi fixa det. ;)

På söndagen hade jag mitt första au pairmöte. Fast det kom bara 2 au pairer och en av dem hade med sig en kompis. Men de var trevliga. Vi satt på en mexikansk restaurang och åt lunch. Fast jag kände mig lite obekväm med den ena av au pairerna, för hon hade tydligen blivit frälst här i USA, och bad bordsbön och pratade om hur GUs hade en plan för henne och att allt hon gjorde var för att glädja Gud och att hennes relation till Gud var viktigare än någon annan. Jag har inget som helst emot religion eller så, men det var första gången jag träffade henne, och det var i princip det enda hon pratade om. SÅ jag kände mig lite... ja, obekväm med den situationen. Sen åkte vi till en gratis julkonsert. Väldigt vackert (:
På kvällen satt jag barnvakt. Senare när värdföräldrarna kom hem joggade jag en runda, ner till min favoritplats här i Del Mar; en ensam stol med utsikt över havet. Så lugnt och fridfullt. (:

I går, måndag, jobbade jag som vanligt. Åt italiensk middag med mina värdföräldrar, och det var tydligen så att man skulle riva choklad över sin pasta. En bra idé måste jag säga! Kanongott! Sedan kom Simon och hämtade upp mig och vi åkte till Starbucks. Det var sista kvällen för en av de tyska au pairerna, Vanessa, så det var lite avskedsfest. Nästan alla grät. Men det var första gången jag träffade henne, så jag grät inte. Men jag tyckte så synd om Mette, som var en av hennes bästa kompisar. Hon grät mycket. :( Alla åkte hem, jag och Simon stannade kvar och jag testade min första frappucino. Gott! Väldigt trevlig kväll! :D

I dag började jag jobba vid 12. Nu vaknar barnen från sin nap, så nu jobbar jag igen, till 18.30. Sedan kanske jag skulle till Christina, en tysk au pair, och kolla på film eller något. (:

Puss på er, och god jul!!!

- Wikenfors

Brev hemifrån!

Sammanfattning:
Brev hemifrån! :D I dag har jag varit med min host mom och tvillingarna på 'parent and toddler', en pre school, typ dagis. Ute i parken vid stranden och lekte och hade picknick.

Utförligt:
I går kom det ett brev hemifrån! Min kära syster skickade en liten julklapp till mig (var lugn, jag har inte öppnat den än), och kort på Elias och Matilda och en liten hälsning. Jag blev så glad! :D Och fick lite hemlängtan faktiskt. När man inte tänker på det och har saker att göra hela tiden så är det inte så farligt, men nu när jag blev påmind om det så var det en liten klump i halsen. Saknar er där hemma i Sverige. Hej, kom och hälsa på mig! :D

I dag fick jag gå upp tidigare, för jag skulle med min host mom till parken vid stranden, La Jolla Shores. Där var det 'parent and toddler', deras dagis, och barnen lekte på lekplatsen där, och jagade fiskmåsarna (äckliga, skräninga, gapiga, hemska fåglar! :S ). Alla hade med sig en liten matsäck, så vi hade picknick där senare. Fiskmåsarna var som galna och ville ha maten. Usch. Men stället vi var på var väldigt fint, precis vid stranden och massa palmer och i dag sken solen och det var riktigt varmt och skönt (: Men vattnet är inte så varmt nu på vintern, men det blir bättre till sommaren. 

Åh, ett av mina värdbarn, B, var så söt i dag. Jag brukar sjunga 'This little piggy' (när man tar deras tår och sen kittlar dem) för honom, och i dag så såg jag honom sitta och pilla på sina tår och 'sjunga' This little piggy på sitt eget lilla språk - glä glä blah baba daa. Typ. Men man kunde verkligen höra att det var den sången, för han hade melodin/tonläget och avslutade med 'Wee wee wee wee' och kittlade sig själv. :P Sött.

Nu ska jag ta en liten tupplur, blev lite sent i går, tittade på The Devil Wears Prada. Min host mom ska hjälpa mig fixa Skype och lägga in bilder. (:

Puss på er!

- Wikenfors

Shopping spree

Sammanfattning:
Dödstrött i fredags. Slappade hemma. På lördagen åkte jag och Kerstin till UTC, ett köpcentrum, och sedan till Caroline och åt gott och såg en film. Senare på kvällen hade min värdfamilj fest här hemma med 40-50 personer, catering och bartender. I går var jag med Kerstin och Linda i Fashion Valley och shoppade. Snabbvisit på Starbucks, sedan åkte jag och Kerstin till stranden och träffade 6 andra au pairer, som alla satt i en stor bil. Hade så kul! I dag har jag jobbat hetl själv för första gången, och det har gått bra.

Utförligt:
I fredags orkade jag verkligen inte göra någonting. Denise var här, och jag slutade vid 6:30, men orkade inte hitta på något, så jag halvsov framför tvn och 'såg' Say Yes To The Dress. Stupade i säng senare.

På lördagen åkte jag och Kerstin till UTC, ett shoppingcenter här i närheten. Blev helt glad när jag klev in i en skoaffär - så billiga och snygga skor! Och Forever 21 är en ny favoritbutik! Men vi hann inte shoppa något där, för vi skulle åka till Caroline vid 14:30, så vi stannade vid Vons och jag köpte lite bär och en ananas och lite godis. Kafferep, vet ni. (: Caroline bor i det största hus jag någonsin varit i! Så stort och fint! Familjen var i LA, så vi hade huset för oss själva. Vi gjorde fruktsallad och hade en massa annat gott. Sedan kollade vi på Confessions of a Shopoholic, den var bra. Åkte hem efter filmen och min värdfamilj hade en stor fest på lördagkvällen, som de alltid har i december, med catering och bartender. Och de gick runt med mat på fina fat och bjöd gästerna, ca 45 personer! Kände mig lite utanför, eftersom jag inte kände någon förutom mina värdföräldrar och Denise, nannyn, och de hade fullt upp med att träffa alla som kom dit. Men några vänliga själar såg väl mig virra runt där utan mening och mål, så de kom och pratade lite med mig, trevligt. Alla var de lite nyfikna på den nya au pairen från Sverige. (: Runt 23 hade de flesta troppat av, kvar var de 3 par som ska med på skidresan över nyår, och de var snälla. Så körde visst en tradition här igång, och värdpappan tog fram sin gitarr och började spela och sjunga, medan vi andra satt och åt från en ostbricka (jag höll mig till vindruvorna :P). Myspys. Vid 1 var jag rättså hyfsat trött, så jag gick och lade mig, medan de där nere fortsatte att sjunga och ha trevligt.

På söndagmorgonen ringde Kerstin och väckte mig vid 10. Bra det, för hon föreslog aqtt vi skulle åka till Fashion Valley, som ligger lite söderut, på vägen mot San Diego. Tjoho! Shopping spree! Först åkte vi till the Town Center här i Del Mar och käkade en bagel till frukost. Sedan kom Linda dit och vi åkte till Fashion Valley. Stooort! :D Fanns allt från småbutiker och billiga ställen till Gucci, Louis Vuitton och Burberry. Min nya favoritbutik - Forever 21! Hittade massa fint och billigt där! En svart klänning som jag fullkomligt älskar, en brun sör klänning, en 'bolero' eller något och en topp. Sedan hittade jag även en rosa supergosig tröja på GAP. Käkade lunch på Cheesecake Factory, pasta och kyckling. Tittade på så många snygga skor, men blev aldrig att jag köpte några, tyckte de verkade för stora, jag bad dem om stl 38, fast i deras storlekar då, men de visste inte riktigt, så jag fick stl39 istället. Då orkade jag inte be dem gå och hämta nya skor, så det fick vara. Linda åkte hem, hon skulle till någon fest med sin värdfamillj, och jag och Kerstin åkte Highway 101 utmed stranden till Marshalls i Solana Beach. Kul affär, billig, och jag träffade två svenska tjejer från Stockholm där. Deras pappa jobbade visst här. Kerstin droppade av mig hemma hos mig, och plockade upp mig sen igen när vi skulle ut och träffa de andra au pairerna. Var på Starbucks först, men de var inte där visade det sig, så vi åkte till stranden där de alla satt i en bil. Så vi var 8 personer i en bil. Haha. 4 tyskar, en dansk, en tjeckier jag och en svensk till. (: Vi hade kul! Körde 'Jag har aldrig'-leken. Intressant må jag säga. :P

I dag har jag jobbat. Barnen sover nu, men ska upp om en halvtimme, när deras nap är över. Funderar på vad jag ska göra sen, om jag ska ta och knalla ner till stranden eller om jag ska beställa massage eller något, det är billigt här och det hade varit skönt. (: Bär runt en hel del på tvilingarna.

Nu ska jag göra något vettigt. Som att sitta på balkongen och lyssna på musik kanske? ;)

Puss på er!

- Wikenfors


Social Security Card och Starbucks

Sammanfattning:
Kommer in i rutinerna mer och mer. I går var jag på Starbucks med tre tyska au pairer. I dag försökte jag skaffa mitt social security card, men misslyckades, eftersom de inte hade 'lagt in mig i systemet än', så jag ska fixa det nästa vecka. Har bokat uppskrivningen för California Drivers Licens. 7 januari, de hade inte tidigare. Träffade Kerstin, en tysk au pair, i kväll och gick en runda på stranden med henne. Möjligen resa till Grand Canyon och Las Vegas i februari..?

Utförligt:
Jag har äntligen å, ä och ö! Tack Alex, för hjälpen. (: Så om någon annan undrar hur man ändrar språk på datorn så:
My computer - Control Panel - Regional and Language Options
Sedan väljer man bara vilket språk man vill ha.

Min host family har varit så snälla hela tiden. De har till exempel bett deras nanny Denise (som de hade mellan deras förra au pair och mig) att vara här med mig den första veckan och visa mig hur allting fungerar och komma igång lite grand. Så hon har varit här fredag, måndag, onsdag och så kommer hon i morgon också, och stannar länge, för mina host parents ska på en jobbfest och jag slutar ju vid 6:30PM, så de har henne här. Men jag kanske stannar här och håller henne sällskap, jag vet inte riktigt än. Kerstin, den tyska au pairen, frågade om jag ville komma över till henne, så jag vet inte riktigt. Känns lite dumt att lämna Denise ensam här, och hon är väldigt trevlig, så jag får se hur jag gör.

I går, onsdag, tog Kerstin med mig till Starbucks med två andra au pairer, också tyskar, Linda och Caroline. Det var väldigt kul att träffa lite folk! De var schyssta. Haha. Men jag kände mig lite i vägen, eftersom de i vanliga fall pratar tyska med varandra, och nu var de tvungna att prata engelska för att jag var med. Men de var jättesnälla, och Kerstin bjöd med mig på en road trip till San Francisco och Los Angeles, men det är över nyår, och då ska jag på skidresa med familjen. Plus att hon skulle åka med sin bror som kommer hit då, så då vill jag inte riktigt störa dem eller så. Men det var väldigt snällt av henne att fråga! :D Just det, de undrade om jag vill med i typ februari till Grand Canyon och Las Vegas! Jag får fundera på det, men det lockar ju, det måste jag säga. Jag kommer ju att åka dit definitivt någon gång, frågan är bara om jag ska åka med dem, och om den resan ens blir av. Men har ju lite tid att bestämma mig. (:

Så i dag tog Kerstin och Linda med mig till Oceanside för att skaffa Social Security Card, först fick vi sitta i kö ett tag. Ganska skabbigt, eller kanske inte stället, men det var en man som satt där och hostade och snorade och smetade bort allt med sin hand. Så det var ... euh. ^^ Men i alla fall, jag misslyckades med att få det, eftersom jag inte hade varit i landet länge nog. Eller vänta, det har jag, men det är administrationen som har tagit för lång tid, så det har inte lagt in mig i deras system än, så de kunde inte 'hitta' mig. Så jag ska dit nästa vecka igen med min host mum. Men vi åkte förbi Target på vägen hem. Rolig affär som har typ allt! :D Så efter det så jobbade jag och lite så. Min host dad har varit på en snabbvisit på östkusten för hans jobb, så han kom hem i kväll och vi beställde Kinamat och det var jättegott! Sedan kom Kerstin och hämtade mig (med bilen, alla kör överallt!) och vi åkte ner till stranden och gick en sväng där. Hon är så snäll! Bjuder med mig på allt och erbjuder sig att hjälpa mig med allting, typ att öppna bankkonto här och sådant. Hon frågade om jag ville med på en fest på julafton hos en av hennes kompisar, men jag kan inte då, för vi ska fira jul i Laguna Beach. Fast jag behöver inte följa med familjen dit om jag inte vill, men det vill jag. Kommer att bli riktigt häftigt tror jag. Massor av mat, pynt och presenter! Min host mum letar presenter för fullt (: Jag måste komma på något att ge dem... De sa att det räckte om jag lagade en svensk maträtt till dem (pappa - recept på dina köttbullar tack!), men jag känner att jag vill ge dem något mer, för de har varit så generösa mot mig. Men det löser sig nog.

Nu ska jag sova. Det är sent. Men California är underbart! :P

Puss på er!

- Wikenfors


Foton och julgran

Sammanfattning:
I går var vi på stranden och fotade. I dag var vi i Balboa Park och fotade igen, bilder på familjen. Crepes till lunch. Sedan köpte vi en stooor julgran.

Utförligt:
I går var vi nere på stranden och familjen blev fotad av en fotograf (vän till värdmamman). Det gick inte så jättebra; barnen var kinkiga och ville inte bli fotade. De ramlade i vattnet, blev blöta och ville hem. Vi åt brunch på ett ställe som heter Brockton Villa, jag tog Crab Ipanema, vilket var riktigt gott. När vi kom hem var det dags för barnen att sova en stund, så jag passade på att vila upp mig också. Min värdmammas syster och hennes man tittade förbi en stund senare och sedan kom värdmammans mamma och hennes nya man också, och alla lekte med barnen.
Beställde mat - tacos, sallader, kyckling, bönor, pommes frites, vitlöksbröd m.m. Yummie! När det var läggdags var barnen väldigt lätta att ha att göra med. Borsta tänderna, byta blöja och sedan var det bara att stoppa ner dem i deras spjälsängar, säga godnatt och gå ut ur rummet, så somnade de av sig själva! :)

I dag åkte vi in till Balboa Park för att ta nya kort på familjen, eftersom de från i går inte blev så bra. I dag gick det bättre och alla blev nöjda. I Balboa Park sprang det runt massor av ekorrar! Sött! Sedan åkte vi från San Diego tillbaka till Del Mar och åt crepes till lunch. Jag åt kyckling- och baconcrepes och sedan delade vi alla på en nutella-, banan- och jordgubbscrepes! Gott! Därefter åkte vi och valde ut julgran! Det blev en stooor gran! :)

Jag har förresten testat frozen yoghurt, som finns överallt här, och det var farligt gott! Golden Spoon - ett måste om man kommer hit ;)

Så, barnen är supergulliga och ganska lätta att hantera. Föräldrarna är typ det perfekta paret, så omtänksamma, generösa, snälla, roliga och trevliga! :) Pappan sjunger och spelar gitarr väldigt bra också. Upptäckte det igår när han spelade ocj sjöng för barnen. Föräldrarna verkar vara glada att jag är här, de har fått mig att känna mig väldigt välkommen, och det känns riktigt bra! De hade gjort en så söt sak: i mitt rum har de skrivit ut en bild på min familj och på mig och min pappa och ställt fram i ramar. Jag blev verkligen glad för det. :,)

Puss på er där hemma!

- Wikenfors


NYC and California!

Har antligen kommit fram till min host family! Det ar saaa mycket som har hant som jag vill beratta om, men jag har inte tid nu, det ar hyfsat sent och jag ska upp tidigt i morgon och folja med familjen till stranden dar de ska ta foton till jul med barnen.  (Dessutom tycker jag det ar valdigt irriterande att inte ha 'a, a eller o' ;))

Sammanfattning:
Mandag - Torsdag: Stamford, CT. Onsdag kvall: NYC! Torsdag kvall: Del Mar, CA. Underbar familj, gulliga barn, fint hus, soligt vader - jag trivs! :D Saknar er i Sverige dock.

Utforligt:
Mandag morgon akte jag fran Landvetter tillsammans med en annan svensk au pair, Sandi (Sandra). Bytte plan i Wien och kom fram till John F. Kennedy Airport. Orienteringskursen var pa ett fint hotell i Stamford, CT. Pa onsadagkvallen akte vi in till New York City - det var en sa cool stad! Lincoln Center, Times Square, Ground Zero, Statue of Liberty, Top of the Rock, Rockefeller Center. Vi var dar den dagen de tande den stora julgranen pa Rockefeller Center! Ni vet, den fran Ensam Hemma 2. (:

Torsdag kvall akte jag fran JKF Airport mot San Diego, sov hela vagen pa planet (mestadels for att jag inte fick kopa ett headset sa jag kunde titta pa film - de tog inte emot cash, $2, och mitt VISA-kort fungerade inte p.g.a. chippet). Pa flygplatsen i San Diego stod min host mom och vantade pa mig, jag kande igen henne direkt, och hon mig. Det var lite nervost, men hon ar sa trevlig sa det var lugnt! Kom till huset i Del Mar och traffade min host dad, satt och pratade med dem over en kopp te. (:

I dag, fredag, har jag varit med mina host children tillsammans med den tillfalliga nannyn de haft, Denise, fran Brasilien. Vi gick en runda, soligt och ganska varmt, och lekte massor med barnen. De ar saaaa sota! Tvillingar, en tjej och en kille, jag kallar dem K och B tills jag fragat mina host parents om det ar okej att lagga ut namn och bilder och sadant pa Internet.

Jag gav familjen presenterna jag kopt till dem i dag. Barnen alskade de sjungande och lysande leksakerna jag kopte, och foraldrarna gillade verkligen allt - smorknivarna, 'snobollarna' fran KostaBoda och Marabouchokladen. (:

I morgon ska vi ner till stranden och familjen ska bli fotade. De ska gora holiday cards, for chanukka (judisk hogtid) och jul. Jag kopte en halvsystemkamera i Stamford pa RadioShack, sa jag ska forsoka lagga in lite bilder. (:

For att sammanfatta det hela - jag trivs superbra har! Familjen ar sa omtanksamma och snalla och roliga att vara med, och barnen ar latta att ha att gora med, sa jag tror att det har aret kommer att bli ett helt fantastiskt ar! :D

Puss till alla!

- Wikenfors


RSS 2.0