Avskedsfester

Nu i helgen har jag haft två avskedsfester för mina vänner! Det blev riktigt lyckat, massa olika människor som kom. Så kul! På fredagen kom ca 15 - 20 personer och det bjöds på tacos, chokladpudding och snacks och festen avslutades med Rappakalja med Sara, Simon och Daniel fram till 05:00. Lördagen börjades 18:00 och det kom ca 20 - 25 personer. Vi gjorde varma mackor, åt chokladpudding, godis, chips och dip och hade allmänt väldigt trevligt! Satt och pratade med Sara, Elin, Lovisa, Hassan och Peter fram till 06:00 om allt och inget och testade massa systemlekar. Väldigt lyckat!

Nu är allt klart inför resan. Allt packat, utom tandborsten. Så nu ska jag få mig ett par timmars sömn, innan jag åker hemifrån vid 03:00 mot Landvetter. Flyger 07:05 och kommer fram till NYC 15:15 lokal tid (20:15 eller 21:Au pair i USA 15(?) svensk tid).

Puss och kram, jag hör av mig när jag kommer fram till staterna! (:

- Wikenfors

Film

Här är en liten film på två av presenterna till mina värdbarn. :) De är tvillingar, en tjej och en kille, på 20 månader. Tyckte att det här borde vara en bra present. Dessutom tycker jag själv att de är sjukt roliga och söta. ;)




Och här är en låt som jag gillar. :P


Ambassaden, vaccin och pojkvän

Sammanfattning:
Besök på den amerikanska ambassaden för att få mitt visum. Sagt hej då till mina systrar och deras familjer. Hämtat ut visumet och passet. Blivit vaccinerad mot svininfluensan, A(H1N1). Fått mitt internationella körkort. Köpt försäkring. Sagt hej då till min pojkvän.

Utförligt:
Sagt hej då till mina systrar, Karin och Monika, och deras familjer.


Jag på picknick i skogen med Monika, Mats, Elias och Matilda.


Karin och jag hade kul med en ansiktsmask och "I now pronounce
you Chuck and Larry".


Den amerikanska ambassaden. Jag hade tid kl. 09:00 och jag och Fanny skulle åka dit ihop hade vi bestämt, hon hade tid kl. 10:00. När jag kollar igenom alla papperna på morgonen för att se om allt stämmer ser jag att på kvittot från banken (på 1050kr till ambassaden) så står det inte mitt namn, vilket det skulle göra, enligt instruktionerna. Så jag ringde till Skandinaviska Institutet och frågade om det var okej ändå, men hon sa att de kanske inte skulle släppa in mig på ambassaden om inte mitt namn stod där! Så jag får lite lätt panik och ser mig omkring på Odenplan efter Swedbank, men hittar bara Handelsbanken, som dessutom hade stängt. Så jag och Fanny hoppar på blåbuss 4 och hoppas på det bästa.
Först fick vi stå i kö. Utomhus. I lite över en timme. Det regnade. Usch. Men sent omsider blev det vår tur i alla fall, och det gjorde tydligen inget att mitt namn inte stod på kvittot. Puh. Och alla som jobbade där var supertrevliga och skämtade med en. Först fick man gå igenom en säkerthetskontroll. Mina klackar pep, så jag fick ta av mig dem. Sedan kom man in i själva ambassaden och där fick jag lämna mina papper till en dam och sedan sätta mig och vänta på min tur. Kan säga att det var riktigt skönt att ha en kompis med sig, annars kan 1.5 timmar bli lite långtråkiga. När de äntligen ropade upp mitt namn så var det dags för intervjun. Som visade sig vara fyra frågor:
"How many children are you going to care for? How old are they? Girls or boys? How much will you earn?". Så intervjun tog väl ungefär en minut, sedan var det klart. Strosa runt lite på stan sedan, och på kvällen åt jag, Fanny och hennes mamma på Texas Long Horn - underbart god mat!

Gick på stan med syster och hittade en till present till värdfamiljen: Två smörknivar.
Så nu är presenterna till värdfamiljen:
2 Kosta Boda "Snöbollar"
2 smörknivar
1 Marabouchoklad
1 Pippi Långstrumpbok (på engelska)
2 helikopterballonger
2 lysande och låtande djur



Jag och Elias träffades och käkade lunch på Bambu. Behöver jag skriva att det var fantastiskt gott? Sedan köpte vi chokladpudding som ingen av oss orkade äta, så vi satt hemma hos mig och snackade lite istället. Så fick jag en present, som jag inte får öppna förrän jag är i USA. Hmm, vad kan det vara? Blev sorgligt att säga hej då sen. Usch, varför kan inte alla flytta med mig till USA?

Jag har köpt en försäkring för året i USA nu också. Måste man ha, med tanke på hur mycket du kan tvingas betala för en stukad tumme annars. Nej, skämt åsido, men det är fruktansvärt dyrt med läkarvård där.


Skulle ha blivit vaccinerad mot svininfluensan, A(H1N1) i måndags, men när jag kommer dit så säger de att nej, oj då, det har visst tagit slut. Ja, men jag bokade ju den här dagen för två veckor sedan! Kunde ni inte ens ha ringt mig då och berättat det? Nehe, men kom in i morgon då, för då ska vi få in nytt vaccin. Jaja, så då åkte jag in på tisdagen och skulle få vaccinet vid 3, men då säger de att de tydligen inte får öppna vaccinet förrän i morgon. Nu blir jag irriterad. Har jag åkt fram och tillbaka till Värnamo två dagar i rad, utan att få vaccinet? Så då säger de att jag kan få vaccinet om jag kommer tillbaka vid halv 5. Problemet är bara det att jag har bilen, så jag måste åka och hämta pappa, som slutar jobba vid 4. Så från Värnamo till Anderstorp, till Bredaryd och tillbaka till Värnamo. Då äntligen fick jag mitt vaccin! Men så fick jag köra 18 mil för att få det också...

 

 

I går fick jag hämta ut mitt internationella körkort. Inte lika snyggt som det svenska. Var hos min pojkvän, Alex, och sa hej då. Vi har bestämt oss för att göra slut, för att det kommer inte att funka att ha ett långdistansförhållande, där vi inte ses på över ett år. Så det är lika bra att det tar slut här hemma, som vänner. Det var ganska ledsamt, men det kändes ändå okej. Kommer sakna honom, och hela hans familj. Så, tack för allt Alex, du är underbar! <3

 

 

 

Ska ha avskedsfest på fredag och lördag. Ja, två dagar. I fall någon inte kan komma på fredagen kanske han/hon kan komma på lördagen och vice versa. Så, välkomna hem till mig, allihop!

 

Nu börjar det dra ihop sig - 5 dagar kvar till New York! (:


Puss på er!

- Wikenfors


Present, foto och visum

Sammanfattning:
Tagit kort till visumpapperna och till det internationella körkortet. Besök på banken för att betala för visumet och hämta ett kontoutdrag. Köpt perfekta presenter till mina värdbarn. Sitter nu i Stockholm hos min syster. På måndag bär det av mot ambassaden!

Utförligt:
I onsdags var jag och Elin i Ullared och shoppade loss. Eller, inte riktigt. Jag tror nog inte att jag har köpt så lite saker i Ullared någonsin tidigare! Inga impulsköp, bara sådant jag faktiskt behöver. Och sådant jag faktiskt behöver är:
• Resesmink
• Minihårspray
• Marabouchoklad
• Presenter till barnen
Så vad köpte jag till barnen då? Jag har sedan tidigare beställt en Pippi Långstrumpbok (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0670876127) på engelska, men jag ville ha med mig lite leksaker till dem också, eftersom de är lite för unga för att uppskatta en bok som en present. Jag hittade ett par billiga "helikopterballonger" också, som förhoppningsvis kommer att flyga omkring och roa dem, och mig. ;) Sedan hittade jag en liten grön dinosaurie och en lila fågel som var supersöta. De hade inbyggd ficklampa och så hade de så söta ljud för sig. När jag kommer hem från Stockholm ska jag ladda upp en film på dem så ni får se.

I torsdags gick jag på stan med Marie, trevligt trevligt. Jag tog foton till mitt visum och det var inte helt problemfritt, eftersom måtten måste vara 5x5cm, och standardmåtten i Sverige är 4x5cm. Men de sa att jag inte skulle klippa ut och sätta fast kortet själv, utan ta med mig hela "kartan" till ambassaden och låta dem göra det själva. De sa att de haft många au pairer som gjort så, och att det alltid funkat för dem.
Efter det så bar det av till banken för att betala för visumet. Hela kalaset gick på 1050kr. De ville även ha ett kontoutdrag. Jag undrade om de var intresserade över hur mycket pengar jag hade på kontot, så jag ringde Skandinaviska Institutet och frågade om jag skulle föra över pengar till kontot, men det behövdes inte. Det är för att om något händer när jag är i USA, så ska pappa, eller någon här i Sverige, kunna gå och lägga in pengar till mig via det kontot. =)

Nu sitter jag i Åkersberga hos syster Monika och tar det lugnt. I morse åkte pappa till Jordanien och ska stanna en vecka. Jag följde med mina syskonbarn till plask och lek i simhallen. Sedan var vi ute i skogen och gick till ett "berg", klättrade upp och hade picknick där uppe. Det var kallt, men mysigt! I morgon ska jag in till Stockholm och bo hos Karin, för på måndag ska jag till den amerikanska ambassaden och fixa mitt visum. Har dubbel-, trippel- och kvadruppelkollat alla mina papper! Det blir nog inga problem, känns rätt lugnt och förberett nu faktiskt.

Jag har mailkontakt med min värdfamilj, och fick ett gulligt mail av värdmamman häromdagen där hon frågade vad jag gillade för mat, så att de kunde se till att det fanns hos dem när jag kom dit. Så omtänksamt! Jag har verkligen hittat en familj som jag tror jag kommer att trivas med! =)

Nu blir det Die Hard 4.0

Puss och kram

- Wikenfors


Visumansökan och personbevis

Sammanfattning:
Jag har postat ett vykort till min värdfamilj. Jag har även fyllt i alla papper som behövs när man ansöker om ett visum till USA. Jag har också ringt till Skattemyndigheten och bett dem skicka mitt personbevis till mig. Tänker på min mamma, som sklle ha fyllt 60 år i dag.

Utförligt:
Det är inte klokt vad mycket man måste fylla i innan man kan få sitt visum! Gick upp och åt en macka och drack en kopp te, satte mig sedan direkt med visumpapperna. Allt som allt tog det mig ca 3h att fylla i allt! Pratade med Fanny halva tiden, eftersom hon fyller i exakt samma papper som jag; vi ska till ambassaden samma dag. Resten av tiden spenderade jag på telefon med den väldigt vänliga kvinnan på au pairkontoret, som var tvungen att hjälpa mig med mina tusen och åter tusen frågor. I slutet at det här inlägget tänker jag ha en liten FAQ angående mina frågor, och svaren jag fick på dessa.

Jag har även pratat med Skattemyndigheten (efter att ha suttit i deras telefonkö på 121 personer), om att de skulle skicka mitt personbevis, som man tydligen behöver ha för att få sitt visum. Så här går det till när man ska få det hemskickat till sig, helt gratis:
Ring: 0771-567 567
Vänta tills det automatiska meddelandet har spelats upp två gånger. Efter det kommer du att hamna i en telefonkö (om det är många som ringer, såklart). Sedan får du prata med en riktigt människa. Då ber du dem bara att skicka ett:
"120-personbevis med alla relationer".
De frågar då om ditt personnummer, och efter det så kommer de att skicka personbeviset hem till dig inom ett par dagar. Svårare är det inte.


I dag skickade jag även iväg mitt vykort till familjen. Tänkte att det kunde vara ett bra sätt att låta dem veta att jag ser fram emot att åka till dem. Lite mer personligt än ett mail, känns det som. Satte även på lite klistermärken och ritade lite, t.ex. en bil, en regnbåge, en blomma och en palm på en ö. =P Så att barnen skulle tycka att det var kul att kolla på vykortet också. =)



Lite jobbig dag, min mamma skulle ha fyllt 60 år i dag... <3


FAQ about the J-1 VISA

Q• Kommer jag att kunna följa med familjen utomlands, och sedan återvända till USA, med det visumet jag får?
A• Ja, det är många au pairer som gör det. Det här kommer att tas upp på orienteringskursen i New York City, så lyssna då. Sedan kommer du och din värdfamilj att få fixa sådant när du väl är hos dem. Vet ingen av er hur ni ska göra, så finns det alltid en representant från din au pairförmedling som kan hjälpa till. Men det är alltså inget du behöver bry dig om när du fyller i visumansökan här i Sverige.

Q• Där det står "Full name(s)" och "First name(s)", ska jag bara skriva mitt namn, eller mina mellannamn också, eftersom alla står i passet?
A• Skriv bara ditt förstanamn.

Q• På fråga 9 på papper DS-157 ska man skriva de länder man besökt de senaste 10 åren och årtal då man besökte dem. Jag har varit i mer än 20 länder de senaste 10 åren, så det får inte plats. Hur gör jag?
A• Skriv de som är utanför Europa alt. de mest relevanta [lite svävande, men 'relevanta' länder kan vara t.ex. Irak, och länder som USA har lite spänt förhållande till. reds.anm.]. Du kan sedan, om du vill, för säkerthets skull kompletera med en egenhändigt skriven lista på ett vanligt papper, de länder som inte fick plats i rutan.

Q• Måste länderna i fråga 9 på papper DS-157 skrivas på engelska?
A• Nej. Du kan skriva dem på svenska och/eller engelska. Eller blanda. Skriv de du kan på engelska. Det gör inget om det blir lite blandat.

Q• Hur viktigt är det att årtalen då man besökte ett land är korrekta?
A• Inte så viktigt. Försök att komma ihåg det så gott det går.

Q• Gör det något om jag använder å, ä och ö? Om jag t.ex. ska skriva Tallvägen, ska jag skriva med "ä" eller "a"?
A• Använd helst "a" och "o" som substitut för å, ä och ö. Har du redan skrivit "Tallvägen" så gör inte det så mycket. Du får ditt visum ändå.

Q• Måste jag skriva adress och telefonnummer till min arbetsgivare, trots att det bara var ett tillfälligt jobb / sommarjobb? (DS-157 fråga 12, även DS-158, baksidan)
A• Nej. Då kan du lämna det blankt. Frågan är till för de som kanske jobbat på ett fast arbete i flera år. Tillfälliga jobb och sommarjobb behöver du inte fylla i.

Q• På fråga 17 på papper DS-157, där man ska fylla i information om sina studier, ska jag skriva både adress och telefonnummer till skolan/institutionen eller räcker det med det ena?
A• Du kan skriva vilket som helst. Antingen enbart numret, enbart adressen, eller båda, om du så vill det.

Q• På fråga 7 på papper DS-158 så rekommenderar ni att personerna ska vara arbetsgivare, lärare, advokat, läkare, präst et.c. Går det lika bra att använda sin kompis eller granne?
A• Ja. Din kompis elelr granne fungerar lika bra.

Q• På papper DS-2019, ska man skriva i/fylla i något förutom signatur, ort och datum?
A• Nej. Datum ska vara: dd-mm-yyyy

Är det någon som har fler frågor, så kan ni skriva dem i en kommentar till mig, så ska jag försöka svara på dem. Eller så ringer ni bara er au pairförmedling.

Puss och kram

- Wikenfors


Resväska, TSA-lås och vykort

Har fått hem alla visumpapper. Det är sjukt mycket! Allt ska vara ifyllt på rätt sätt, och ska skrivas ut från Internet och kopieras och jag vet inte allt! Men när jag klurat ut hur allt ska vara så kan jag skriva mer om det.
Just nu håller jag på att läsa igenom alla broschyrer och tips man får. "Guidlines for a successful year" "Au pair handbook" och sådant.

I går var jag och pappa inne i Värnamo och köpte en resväska och TSA-lås till mig! Och den är knallrosa! Haha, den kommer ingen att kunna sno utan att jag märker det. Den är ju inte direkt diskret...

TSA-lås har man för att ibland så vill de på flygplatsen öppna en väska
och om den då inte har ett TSA-lås, så kommer de att bryta upp väskan
och då förstöra det låset man har. Så jag tyckte att det kunde vara bra
att ha sådana lås. Alltså, TSA-lås.


Håller även på att skriva ett vykort till min värdfamilj. Tänkte att det kunde vara en kul grej. Så jag köpte ett bamsestort vykort med smultron på. Känns ganska svenskt, tycker jag. Det finns inte ens ett ord för "smultron" på engelska. "Wild strawberries" är väl det bästa alternativet.

 

Jag är så glad att jag ska åka. Hittade verkligen min drömfamilj. Trevliga och humoristiska föräldrar, söta ungar. Allt känns toppen. =)


Over and out

 

- Wikenfors


Hälsoundersökning

I dag har jag varit i stan och letat efter en resväska att ha med mig till USA.
Då tappade jag hakan.

Väskorna kostar flera lakan!
Alltså, de var svindyra allihop! Jag kollade på en orange väska, whoops, då kostade den 2000 spänn. Hmm, vad är begränsningen på antal plastpåsar du får ha med dig på planet? Nej, jag hittade faktiskt en billigare på Åhléns. Men köpet får vänta tills pappa följer med och får säga sitt veto.

Tänkte köpa ett vykort till familjen i USA och en dagbok/almanacka till mig själv. Upptäckte då att jag tappat bort min plånbok! Får be damen i kassan om ursäkt och gå därifrån. Skickar sms till alla som kan tänkas veta vart den är. Ringer pappa och ber honom leta på massa ställen hemma efter den. Åker till pizzerian jag var på i förrgår, och till McDonalds. Ingen plånka. Skjuter upp det problemet.

Klockan 19.00 var det dags för min hälsoundersökning. Då jag kommer till läkarens hus (privatklinik) är han inte hemma, och hans fru ringer efter honom, men han svarar inte. Så jag sitter och läser Molly Mus med hans fyraåringa dotter istället. En halvtimme senare är han hemma och kan ta emot mig. Han ber så hemskt mycket om ursäkt, och erbjuder mig gratis vaccin mot stelkramp, eftersom mitt skydd går ut när jag är i USA. Så på söndag ska jag dit och vaccineras mot stelkramp, och testa mig så att jag inte har tuberkulos, TBC. Det måste man tydligen göra för att man ska få plugga på college och universiteten i USA. Han rådde mig även att ta vaccinet mot svininfluensan. Får ringa till vårdcentralen i morgon. Innan jag åkte hem så kom läkarens dotter igen och gav mig en teckning hon hade gjort. Så sött! =)

Så, när jag har kommit hem och parkerat bilen så hittar jag plånboken under ett säte i bilen. Vilken lycka! Sen blev det bara bättre. Såg en film som hette Payback, med Mel Gibson (alltså, han var med i filmen, vi kollade inte på den tillsammans ^^) och sedan var det Scrubs. Så kvällen slutade bra i alla fall. =)


Har nu "sagt upp mig" hos Cultural Care, eftersom jag fick min värdfamilj genom Skandinaviska Institutet, Au Pair in America, istället. Nu väntar jag med bävan på att få hem alla visumpapper som ska fyllas i innan jag ska till den amerikanska ambassaden i Stockholm. Jag har tid klockan 9 på morgonen den    16 november, samma dag som Fanny, fast hon ska dit klockan 10. Men vi ska ta sällskap dit har vi bestämt.
På tal om visumpapper. De har verkligen helt onödiga frågor. Man ska bland annat besvara frågor som:
• Är du terrorist?
• Har du utfört massmord?
• Tänker du bomba USA?
Idiotfrågor enligt mig. Haha.

Nu ska jag nanna. Pusspuss

- Wikenfors

Packlista

Jag håller på att bli alltmer nervös, och nu har jag suttit och skissat lite på min packlista. Om någon kommer på något väsentligt som jag glömt kan ni väl kommentera om det?

Kläder:
• 2 par jeans
• 2 par mjukisbyxor
• 2 klänningar
• 10 par trosor (har hört att det är bra att ha många med sig)
• 8 par strumpor (steps, spets, vanliga, höga - allt)
• 2 par strumpbyxor, 1 par leggings
• 1 pyjamas
• 2 bikini
• 3 bh
• 4 linnen
• 2 långärmade
• 1 par shorts
• 1 kjol
• 4 par skor (Converse, stövlar med klack, flip flops, gladiatorsandaler)
• Träningskläder


Necessär:
• 1 paket rakhyvlar
• 1 deo
• 1 tandkrämstub
• 1 hårborste
• 1 kam
• Smink och parfym (max 2st)
• Hårprylar (bag size spray, tofsar, hårnålar)
• Alvedon/Ipren
• 1 tandborste
• Solglasögon
• Schampo och balsam
• Nagelklippare, fil och lack
• Sminkborttagningsmedel, pads, hudkräm


Viktiga papper:
• Biljettpapper
• Personbevis
• Försäkringspapper
• Pass
• Adressuppgifter till värdfamiljen


Övrigt:
• Kamera
• Fodral med filmer
• Sladdar till diverse tekniska prylar
• Min favoritbok
• Anteckningsblock
• Kalender alt. dagbok
• Mobilladdare
• Presenter (hittills har jag köpt en Pippi Långstrumpbok till barnen på engelska)
• Svenska matrecept
• Batterier + laddare
• Shoppingväska/påse
• Reseadapter
• Drillstav (för att det kan vara kul)
• Adress- och telefonlista till vänner och släkt i Sverige
• Foton på nära och kära (att sätta upp i sitt rum för att dämpa hemlängtan)
• Kortlek (kanske)
• Mitt dykcertifikat och min dykloggbok


Handbagage:
• Mobiltelefon
• Bok
• Plånbok (ca 300-400$)
• Kamera
• 1 tandborste
• 1 par trosor
• 1 t-shirt
• 1 par strumpor
• Något ätbart (köps efter säkerhetskontrollen)
• De viktiga papprena
• Anteckningsblock och penna



Så, det var nog det viktigaste tror jag. Får se om det går att knöla ner det här i två ynka resväskor. Jag ska förresten leta resväska i morgon. De vi har är som sagt lite slitna sedan tsunamin. Jag vill hitta en leopardmönstrad väska, eller en rosa, eller någon konstig färg som syns. =)




Var förresten supermysigt att träffa lite folk från klassen i går.
Julbak inplanerat innan jag åker!




I dag var jag och simmade med Lovisa.
Det var kul att ha sällskap för en gångs skull. =)



Puss och hej för denna gång
- Wikenfors

Au Pair Video

För att ha större chans att hitta värdfamiljer i USA var det tydligen viktigt att man gjorde en video om sig själv, så det gjorde jag. Jag har fått god kritik för min video från både au pairförmedlingar och värdfamiljer, så det känns kul. =)

Jag vet att många undrar om hur man gör en sådan här film, vad som är viktigt att tänka på och att säga o.s.v., så därför tänkte jag göra en liten "Bra att tänka på-lista".

Bra att tänka på

1
. Cultural Care har en sida med massor av au pairvideor, http://aupairvideos.com, och där kan det vara bra att kolla igenom en massa olika videor. Från varje video du kollar på, skriv ner minst en sak som du tyckte var bra med videon. Ex. bra formulering, bra filmat, log mycket et.c.

2. Skriv ett manus. Lättast är att basera det på ditt personliga brev, men använd det inte rakt av, du ska ju helst bjuda på något nytt. Skriv om till talspråk. Öva in din text.

3. När du filmar dig själv, eller blir filmad, är ett bra tips att dela upp allt i lite mindre stycken. Filma varje stycke flera, flera gånger, så du känner att du kan säga allting så flytande som möjligt. Det ska inte låta som om du läser innantill, men att du vet vad du pratar om.

4. Le. Mycket. Det gör verkligen stor skillnad.

5. Om du kan spela ett instrument, dansa, sjunga eller rida så kan du med fördel lägga in ett klipp när du gör det. Håll det dock relativt kort. Om du har en liten film på dig själv när du leker med barn så är det väldigt bra att ha med det.

6. Vad tror du värdfamiljer skulle tycka om din film? Om du var en värdmamma eller -pappa, skulle duanställa personen på videon?

Jag hoppas att de här små tipsen kan ha varit någon till hjälp i alla fall. =)

Här är min video:


- Ellen

Au Pair

Ja, då har man sällat sig till den ständigt växande skaran av bloggare. I den här bloggen tänkte jag skriva om mitt år som au pair i USA, och alla förberedelser som krävs.

Så, lite kortfattat om hur jag har sökt jobb som au pair. Det började med att jag inte kom in på läkarlinjen i Danmark. Då beslöt jag mig för att bli au pair i USA istället. Så jag anmälde mig till Cultural Care Au Pair (CC) och gjorde en toppenansökan. Jag fick många matchningar med olika familjer i USA, men antingen så ringde familjerna aldrig upp mig, eller så ville jag inte åka till dem, eller så ville de inte ha mig.

Så när jag blev alltmer desperat så anmälde jag mig även till Skandinaviska Institutet (SI). Där fick jag snabbt en match, och tro det eller ej, det var min drömfamilj! Efter massa matchningar med CC, där mina önskemål var:
2 barn
Åka snarast
Varmt ställe
,
så lyckades CC aldrig riktigt uppfylla mina önskningar. Däremot den första familjen jag fick med SI var precis det jag önskade mig!

Jag ska nämligen till en familj som bor precis vid havet i Del Mar, södra California, 25min från San Diego och 3h från Los Angeles. Jag ska ta hand om deras tvillingar, en pojke och en flicka, på 20 månader. Jag ska åka den 30 november. Så där fick jag alla mina önskningar uppfyllda. Föräldrarna verkar supertrevliga och allt känns toppen. Au pair i USA

Det är dock väldigt mycket som måste fixas innan jag åker. Jag måste fylla i en massa visumpapper, sedan boka tid på den amerikanska ambassaden i Stockholm och därefter åka dit på en visumintervju. Jag måste även fixa en hälsoundersökning, men den har jag bokat in nu, så det löser sig. Väntar fortfarande på att polisen ska skicka mitt brottsregister till mig. Det har tagit väldigt lång tid, så jag är lite nervös att de slarvat bort det. Eller så har de så otroligt mycket brottshistorik om mig att det tar så lång tid. ;) Sedan måste jag även inhandla nya resväskor, de jag brukar använda är faktiskt ganska slitna (de var med i tsunamin!).

Men nästan viktigast av allt som man måste göra innan man åker, det är ju att ta farväl av alla sina vänner, sin familj och släkt! Det dröjer ju innan man träffar alla igen. Tänkte ordna avskedsfest för mig själv. =)

Så i kväll blir det att säga "hej då" till lite folk från min gamla klass. Det blir trevligt, och förhoppningsvis inte så mycket gråt. =P

Puss på er // Ellen Wikenfors




RSS 2.0