So Cal's the best

Sammanfattning:
Simmat på gymmet. Hot tub. Jobb. Regn. Sol. Guitar Hero. Bio. Hem till Mette. Till outlets i Carlsbad. Downtown San Diego. Harbor. Sunset. Underbart. Middag på Panera Bread. Rollerskating à la USA. The Living Room. Hem till Mette. San Diego Zoo. Solnedgång vid Point Loma. Middag på Souplantation. Klarade uppkörningen. Var på biologilaboration på ett college här.

Utförligt:
Äntligen simmat igen! Gjorde ju det massor i Sverige. Helt annan känsla att simma under en bar, stjärnklar himmel med palmer runtomkring och i princip en öken utanför gymmet. Kunde höra coyotes också. (Prärievargar, tror jag det är på svenska). Sedan hot tub med Simon, Karin och Bettina. Så gött.
 
Torsdagmorgon - frukost på Starbucks. Sedan hyrde jag och Simon Paranormal Activities och såg den. En skräckfilm som utspelar sig i San Diego!! Gjorde det hela lite extra läskigt. Men det var inte så läskig som jag trodde den skulle vara, bara slutet. Men jag gillade den. (:

Fredag jobb som vanligt. Gjorde mig i ordning och åkte ner till bion. Vi skulle se To Save A Life, men det var fullt (premiär), så vi (jag, Mette, Karin och Simon) köpte biljetter till den senare föreställningen och åkte hem till Mette istället. Spelade Band Hero och gäster med gester eller något liknande. Christina kom dit också. Så vi åkte tillbaka till bion tillsammans. Alicia, Helena, Renata och Katta var redan där. Vi hade bion för oss själva! Lyx ;) Filmen var helt okej faktiskt, eller riktigt bra till och med. (: Efteråt åkte jag, Simon och Karin hem till Mette (shit vilket hus!)och såg en annan film, Superbad, en sjukt kul komedi. ^^ Hem och somnade vid 4am. Upp tidigt och iväg till the Towncenter. Mötte upp Karin och Simon och vi åkte till Carlsbad och hämtade Katta och därefter åkte vi till en massa outlets där. Köpte inget mer än ett par pilotbrillor. Lunch på Panda Express (thai- + kinesmat). Mötte upp en massa andra au pairer på Starbucks och sedan åkte vi mot San Diego för att 'go rollerskating'. Men de skulle stänga vid 4pm, och öppna igen vid 7.30pm, så vi bestämde oss för att ta den senare tiden istället. Åkte ner till San Diego harbor (hamnen och boardwalken). Blev missförstånd och folk blev lite irriterade på varandra. Men men. Onödigt tycker jag. Hamnen och boardwalken var superfina! Hade solnedgång och allt var perfekt. (För fler foton, se föregående inlägg).
Sen åt vi middag på Panera Bread. Käkade en hot panini. Mums.
Sedan, govänner, åkte vi tillbaka till the rollerskating arena! Shit vad kul det var! Kändes riktigt amerikanskt med. Hög musik och massa ljus och så åker alla runt i en ring. Jag älskade det! :D
Folket rad 1: Renata, Tjeckien, Katta N, Sverige, Karin, Sverige, Simon, Danmark, Katta H (ja, det är två stycken!), Sverige, Alicia, Tyskland
Folket rad 2: Manni, Tyskland, jag, Sverige, Helena, Tyskland, Mette, Danmark, Carolin, Tyskland

Åkte rollerskating i ca 2 timmar tror jag. Sedan åkte 8 av oss till The Living Room i La Jolla och chillade ett tag och sedan åkte jag, Simon, Helena och Katta H till Mette och snackade lite. Började se en film, men vi somnade. Eller i alla fall jag. :P

Så bara en liten notis. Jag sover nästan ingenting här! Alltid har man något att göra. Upp tidigt på morgornarna och stanna uppe sent på nätterna. Haha, jag kan sova när jag är död. Eller, när jag är tillbaka i Sverige kanske. ;)

Så på söndagen var det meningen att vi skulle åka till Joshua Tree National Park, men de andra sa att de inte kände för det längre på lördagkvällen. Vilket gjorde mig lite irriterad, eftersom jag fick be Valerie att låta Mia, nanny, komma hit, bara så jag kunde åka dit. Jaja, jag och Simon bestämde oss för att åka till San Diego Zoo istället, eftersom de andra tänkte göra något annat. Donut till frukost. Yummie. ;) Hade världens bästa väder! Soligt och varmt. Massor av folk var det där. Och de hade verkligen många olika djurarter. Jag gillade det zooet. (: Världsberömt. Hehe.


De hade tydligen en nyfödd pandababy också, men vi såg den inte.

Jag ville klappa getterna. Barnen klappade inte bara geten, utan mig också. ^^ "Nämen titta, en europé, den måste vi klappa!" xD

När vi gick ut från djurparken tog det enhila tid att hitta bilen. Men efter typ 15 minuter kom jag ihåg att jag inte letade efter Simons bil utan min! ^^ Så jag hade letat efter en beige Audi istället för min gråa BMW. Haha. Så vi bestämde oss för att åka till närmsta strand och checka solnedgången. Närmsta strand visade sig vara Point Loma, vilken är känd för att vara väldigt vacker! Och det var den! Shit. Det var sjukt fint där! Och en perfekt solnedgång också :D

Till middag skulle vi äta på Souplantation så vi åkte till Carmel Valley och mötte upp Mette där. Souplantation är en mer hälsosam restaurang. En stooooor buffé med sallader, grönsaker, pasta, soppor och bröd och massa annat. Karin och Bettina kom dit lite senare. Haha, jag har alltid kul med Karin, hon är riktigt härlig (:

Så en riktigt nice söndag, och helg, med andra ord!

Ska blogga om i dag (måndag) så snart jag kan, men nu är jag för trött. Det som hände i dag var: jobb, uppkörning, jobb, college. :D

Ta hand om er! 
Puss och kram!

- Wikenfors 

Rollerskating och San Diego Zoo

Sammanfattning:
Rolig vecka. Läs rubriken.

Utförligt:
Dock inte så utförligt just nu, för jag börjar snart. Tänkte slänga in lite bilder. Berättar mer senare.


  
 



   

  








Sådär ja. Nu kan ni ha lite kul att titta på, så skriver jag mer senare!

I dag klarade jag uppkörningen här, så nu har jag mitt California Drivers Licence! Berättar mer senare!
I kväll ska jag till Mira Costa College och ta en biologilab! :P

Lever livet!

Puss på er!

- Wikenfors

Disneyland!

Sammanfattning:
Fredagen jobbade jag som vanligt. Till Pacific Beach på kvällen, lite smålullig, sedan La Jolla. Lördagen var jag en snabbis i Solana Beach på morgonen, därefter körde jag till San Diego och klippte håret, vidare till UTC för shopping och kvällen spenderades med Maja på Starbucks. På söndagen blev det Disneyland! Skoj. Måndagen jobbade jag 14 timmar. I går åkte jag till gymmet och tränade, sedan till Balboa Park i ösregn. Kvällen på Starbucks. I dag jobb, i kväll gymmet.

Utförligt:
Fredagen skulle jag egentligen till San Diego Zoo med Valerie och tvillingarna, men det skulle komma en snubbe och installera vår nya brevlåda, så vi var tvungna att stanna hemma. Men det var en rätt soft dag ändå. På kvällen hade vi bestämt oss för att åka in till Pacific Beach och gå in på en under age club. Så får jag ett sms av Simon, som skulle köra mig och Christina dit, att han hömtar mig om 30 minuter! Då var det bara att springa ner i köket och ta mig en liten bit lax... och 5 glas vin. Haha. Jag frågade Greg och Valerie om det var okej, för de hade öppnat både rött och vitt. Och de sa att ja men visst, du behöver inte ens fråga, bara ta för dig. Så jag var lite extra glad den kvällen om man säger så. :P In till Pacific Beach i alla fall, kom fram till cluben, men då var det 18årsgräns, och de accepterade bara pass som id! Jag hade mitt internationella körkort, men det fungerade inte. :/ Mötte upp Katarina, Alicia och Renata, vi beslöt oss för att åka till The Livingroom i La Jolla (uttalas La Hojja) istället. Helena kom dit också. Så det var en trevlig kväll, men ingen utgång tyvärr.

På lördagen hade jag min första Skype-date, med Elin. Klockan 7am! Ingen vidare bra idé kan jag tala om, haha. Men det var nice att pratas vid igen! Därefter åkte jag ner till Solana Beach och träffade Simon lite snabbt, ca 40 minuter. Sedan åkte jag hem igen och fick vägbeskrivning till salongen där jag skulle klippa mig. Fick ju det som presentkort i julklapp av Greg och Valerie. (: När jag kom dit blev jag lite paff. Vilken salong! Verkade vara superdyr. Massa anställda bara för att passa upp på kunderna och frisörerna. När de tvättade håret här var det inte alls som i Sverige. Här fick man gå in i ett särskilt rum och de gav en huvudmassage och nackmassage också. Nice. Min frisör, Jessica, var supertrevlig och klippte det precis som jag ville. Lite uppklippt så det blev mer volym. Sen åkte jag till UTC, ett köpcenter här, och shoppade, Simon kom dit lite senare. Hollister är verkligen en toppenaffär här! Och Forever 21! Shit, det är farligt med shopping här, det är så billigt! Så det blev ett par jeansshorts, ett par mjukisbyxor, en hood och en vit långärmad tunn tröja. Hem senare och skypeade med Sara! Skönt att höra att Sverige beter sig som vanligt. Haha. Såg ut att bli en trist lördagkväll, men så hörde Maja av sig, och vi bestämde en Starbucksträff. Hon var supertrevlig och är tysk-finsk. (:

På söndagen blev det att gå upp tidigt igen. Men jag var så uppspelt! På schemat: Disneyland! Kom iväg lite senare än vi hoppats på. Simon kom och hämtade upp mig och vi åkte till Ralphs och köpte lite dricka. Sen åkte vi tillbaka till mig och hämtade upp Manni som kommit dit. På vägen upp mot Anaheim och Disneyland stannade vi till i Carlsbad och hämtade upp Katta, en ny svensk au pair här, som kom hit i fredags. (: Skitkul att hon ville följa med till Disneyland :D Hon var riktigt schysst också.
Disneyland var toppen! Jag hade så kul! Ni som känner mig vet ju hur jag är med nöjesfält. ;) Haha. Det PLUS Disney! Fatta att jag trivdes eller? ;) Fast måste säga att attraktionerna på Disneyland i Paris var bättre än här. Men jag hade en kanondag i alla fall! :D Här kommer lite bilder.



Manni, jag, Katta

Simon, Manni             Jag                             Katta och jag            Jag i California

Manni, jag och Kattis i the Haunted Mansion


Simon                          Katta och jag      Simon i kö till Space Mountain      Katta och jag i Haunted Mansion

Jag, Manni, Katta och Simon - Disneyland!

Jag                Simon och Katta                  Katarina och jag    Manni och jag provar också hattar. ^^


Måndag jobbade jag 14 timmar. Usch och pust. Men det var ändå rätt okej. De sover ju 3 timmar på dagen, och sedan gick de och lade sig vid 8, så då satt jag bara hemma och kollade på en film (He's not that into you).
Försökte fixa studierna här senare. Blir nog biologi tror jag. :P

Tisdag började jag inte förrän 2, så jag och Simon gick till gymmet och tränade. (Jag har träningsvärk i dag haha) Sedan åkte vi till Pacific Beach, tänkte gå till Yoghurtland, men det var stängt så det blev en hamburgare i stället. Min första hamburgare i staterna! :D Därefter drog vi in till San Diego och gick på Balboa Park. Tittade in i det norska huset (svenska och danska var stängt) och pratade med en norrman där inne. :) Både jag och Simon förstod norrmannen bättre än vad vi förstår varandra, men norrmannen förstod mig mycket bättre än Simon. Haha. Danska är svårt, var min slutsats av det hela. Sen åkte jag hem och jobbade 2-5, och därefter duschade jag och gjorde mig i ordning lite och sedan blev det Starbucks med Karin, Simon, Kerstin och Manni. (: Blir nog San Francisco 18-21 februari :D

I dag jobbar jag. Nu ska tvilllingarna vakna upp. Gymmet i kväll.

Puss på er alla!

- Wikenfors

911

Sammanfattning:
Lite shopping i Fashion Valley. Jobb. Tog tvillingarna på en promenad. När vi kom tillbaka hem så gick det inte riktigt som jag planerat och jag var tvungen att ringa 911. Ingen skadad eller något. Jag mår bra. Ta det lugnt. :P

Utförligt:
Så. Besökte Old Town i San Diego på morgonen, riktigt mysigt! Fick verkligen en känsla av att man var i Mexico. (: En snabbis i Fashion Valley, köpte en t-shirt på Hollister, en rouge på Sephora och pyjamasbyxor på Victoria's Secret. Nice. Kom hem, käkade lite bär. Sedan kom Valerie hem med tvillingarna och jag bytte blöjor på dem och stoppade ner dem för deras nap. Tvättade och gjorde i ordning nappflaskor (mjölk i några och äppeljuice i några). Satte mig på min balkong och solade och åt lite glass. Så det var riktigt soft. När de vaknade upp igen så bestämde jag mig för att ta ut dem en runda i vagnen, så jag gick en sväng med dem upp till en liten utsiktsplats ett par minuter härifrån. Sen gick vi hemåt igen.

När vi kom fram till huset gick jag in och tog av mig skorna och lämnade nyckeln i nyckelskåpet. Gick ut och tog upp Kate ur vagnen och satte ner henne på trappan. När jag vänder mig om och ska ta upp Blake så hör jag någonting bakom mig smälla till. Kollar runt, och då har Kate sprungit in i huset och slagit igen dörren! Som låser sig automatiskt! Och dum som jag är så hade jag ju lämnat nycklarna inne i huset! Så där stod jag; halvvägs i färd med att ta upp Blake ur vagnen och med en 20 månader gammal liten tjej inlåst ensam i huset. Vad gör man? Jag fick så starka 'panikkänslor', eller vad man ska kalla det. Tänkte: "Nej nej nej, det här händer inte, varför gjorde jag så, hur dum är jag egentligen, hur löser jag det här?" Så sprang till dörren och försökte öppna den, vilket jag givetvis inte kunde göra, eftersom den var låst. Försökte ropa till Kate att öppna dörren, men hon är inte ens 2 år gammal, och för att öppna dörren måste man vrida om dörrhandtaget och det är lite småinvecklat, så det fungerade inte. Försökte ringa Valerie men hon svarade inte (hade pilates, men det kom jag inte ihåg just då). Försökte ringa Denise (nanny som jobbade i min familj innan, som jobbade i grannhuset i dag) men hon svarade inte. Så jag ringde till Mia (jobbade också som nanny i min familj innan jag kom hit) och hon svarade. Så jag förklarade smått panikartat vad som hade hänt och vad jag skulle göra. Hon sa att hon skulle ringa Jeanie (?), grannen, och se om hon hade en nyckel, och i annat fall be Denise komma över och hjälpa mig. Så Några minuter senare kommer Denise till huset. Under tiden har jag suttit och pratat med Kate genom dörren och försökt underhålla henne och Blake på samma gång genom att sjunga lite olika barnsånger för dem. Samtidigt som jag hela tiden måste lugna ner mig själv, för jag fattade att jag inte fick gripas av panik, ungarna hade ju blivit så rädda då. Och jag var ju den som hade ansvar för dem just då, så det var bara att 'suck it up' och göra det bästa av situationen, trots att jag var på vippen att börja gråta hela tiden. Jag var så rädd att Greg och Valerie skulle bli superupprörda och arga och skälla på mig eller bli besvikna och kanske till och med vilja byta au pair. Jag vet, lite överreaktion där, men det var så jag kände just då och jag var väldigt ledsen och besviken och arg på mig själv över hur dum jag kunde vara! Så tillbaka till problemet. Denise kom över och tog upp Blake, som hade börjat vantrivas i vagnen. Jag fortsatte att försöka få Kate att öppna dörren. Vi försökte få tag i någon annan som hade nyckel till huset, men jag hade inte numret till någon. Så jag beslöt mig för att ringa 911. Woah. Så jag lugnade ner mig så gott jag kunde och ringde dem. Först kom jag till en automatisk telefonsvarare! Blev lite chockad, men efter ett par sekunder så kom jag till en riktig människa. Så hon frågade vad som hade hänt och jag förklarade det, så hon kopplade mig vidare till brandkåren och jag fick förklara allt igen. Bara lite snabbt, men ändå. Var på vippen att flippa ur då. Sa fel när jag skulle uppge adressen, eller jag glömde gatunamnet, så det var tur att Denise var där. Så ca 5-7 minuter senare kom brandkåren, typ 6 personer och de hade sirener och blåljus på och allt. Blake tyckte det var riktigt häftigt, så han hade kul i alla fall. Jag var så gråtfärdig vid den tidpunkten så det var inte sant, men som sagt, jag fick lägga alla känslor åt sidan och ta itu med problemet. Så brandmännen gick runt huset och kollade läget typ, och de fick Kate att dra i en liten grej på ett fönster så de kunde faktiskt öppna fönstret utan att slå sönder något! Så Kate, 20 månader gammal, lyckades öppna fönstret åt dem och släppa in brandkåren! Hon är dagens hjälte! :D
Just när brandmännen kom och öppnade dörren och kom ut med en, då gråtande, Kate så kom Greg hem från en affärsresa. Han tackade brandmännen. Jag var nervös för hans reaktion, men han tog det väldigt lugnt, skrattade lite åt det hela och sa att sådant händer, och det är inget att oroa sig över, alla mår bra, så det är ingen fara. En granne kom över, för hon såg brandbilen, och frågade vad som hade hänt. Då brast det för mig. Greg höll tvillingarna och 'faran' var över, så då orkade jag inte hålla tillbaka allt längre utan jag började storlipa och snyfta och krama om grannen, som jag aldrig träffat förut. Var en sådan lättnad att allt löste sig och att Greg inte var arg eller besviken. Han bara skrattade och sa att jag gjorde det rätta och att det inte var någon fara. Ojojoj, hade jag bara fått vara själv ett tag där så hade jag gråtit hur länge som helst. Men jag kunde ju inte göra det. Haha, det är konstigt hur man ibland verkligen kan kontrollera sig själv, när man verkligen behöver det. Så jag fick samla mig igen och tog in tvillingarna och gav dem ett bad. Då kom Valerie hem. Jag var så orolig över att hon skulle 'go bananas' och vara helt hysterisk över hela situationen, men hon tog det också faktiskt riktigt lugnt och bara sa att det inte var någon fara och att det hade hänt en av hennes kompisar också och att jag gjorde det rätta i den situationen, i och med att ringa 911. Så det kändes skönt. De vill inte byta au pair eller något i alla fall. :P Så jag lagade mat och vi käkade och sedan gick vi och lade ner Kate och Blake för natten. Då gick jag in på mitt rum, stängde dörren, slängde mig på sängen och grät. Jag vet, låter säkert som mycket gråt och gnäll, men det var en riktigt jobbig dag och jag var så orolig för Kate och för vilken reaktion Greg och Valerie skulle ha. Men som sagt så tog de ju det väldigt soft, så det kändes skönt. Och det var gött att äntligen få gråta ut.

Sen åkte jag ner till Starbucks. Berättade historien där, och det låter inte alls så farligt när man berättar det. För när man säger att man ringde 911 så tänker folk genast typ eldsvåda, våld eller annats hemskt, men "en liten flicka låste in sig i ett hus" låter inte så allvarligt. Men för mig så var det en big deal! Haha. Jaja, allting ordnade sig tillslut. Och jag har lärt mig min läxa. Tänker aldrig någonsin lämna det här huset utan en nyckel igen! Inte ens för att gå ut med soporna. :P Så det var en dramatisk eftermiddag här i California! Och jag är världens bästa au pair, bara så att ni vet. ;) Nej, men jag tror jag gör rätt bra ifrån mig, barnen älskar mig och jag älskar dem och jag trivs med min host family och de vill att jag förlänger till 2 år, sp jag antar att de trivs med mig också. Trots denna kaotiska eftermiddag. ^^

Så. Jag hade tänkt lägga in bilder i dag, men jag prioriterade att berätta den här historien istället. Tänkta sig. Att jag var tvungen att ringa 911 efter bara en och en halv månad här. 911. 911. 911.
Bilder kommer inom kort! (Ser någon ironin i den meningen? :P)

Puss på er alla!

- Wikenfors

Uppdatering

Sammanfattning:
Jag har en ny laptop! Tjoho. Nyår i Mammoth Mountain, skidåkning. Avatar 3D på bio i Del Mar. Äntligen testat att surfa här. Shopping. Jobb. Klarat det skriftliga körkortstestet här. Har skrivit in mig på ett college här, funderar på att ta en biologikurs. Blir nog en bar eller något i Pacific Beach på fredag. Klippa håret på lördag. Disneyland på söndag. Joshua Tree National Park nästa söndag. San Francisco i februari.

Utförligt:
Wow. Nu har jag sååå mycket att skriva! Kan inte ens komma ihåg allt. Men men, here goes...
Var som sagt uppe i Mammoth Mountain över nyår. Det ligger här i California, ganska nära San Francisco. Hade inte så höga förväntningar, men oj så positivt överraskad jag blev! Det var stort, och hade väldigt många backar, snön var perfekt, vädret toppen och min värdfamilj hyrde skidor och pjäxor åt mig och köpte ett liftkort till mig. Så snällt. Det var så dyrt där! Så nyårsafton satt jag barnvakt åt Kate och Blake och en av Greg och Valeries vänners son, Noah. Men det var lugnt, för de sov hela tiden. Haha, så jag satt och drack champagne och åt jordgubbar och kollade på när 'bollen' på Time Square sänktes ned. Så det var rätt chill. Fick $140 extra för den kvällen. (:
Just det, den kvällen vi kom dit var jobbig. 'Jobbade' från när vi åkte på morgonen (ca 7) till 9 på kvällen eller något. Var helt utmattad och kände mig så ensam. Hade mitt första lilla 'breakdown' då. Låg och snyftade lite på sängen, men det var inte så farligt. Bara en låång dag. Fick åka skidor den 1 januari. Åkte ut med Greg tidigt på morgonen, bara lite refresh-åk, och det var så underbart! Knappt något folk i backarna, solsken, nypistat. (: Drog ner i lite svarta backar (som är svårare än många av de svarta backarna hemma). Min värdpappa är väldigt duktig, så det var kul för mig att få lite utmaning i att hänga med honom. Sedan åkte vi lite med min värdfamiljs vänner, det var också nice. Tillbaka i vår condo för lunch, sedan åkte jag ut igen och åkte med en tysk au pair, Linda, och hennes host mom och host child, men han var 13 år, och duktig, så det var riktigt kul. (:
Fick åka skidor ett par timmar efter lunch dagen därpå också, så det var väldigt schysst av Valerie att stanna hemma med tvillingarna. Så jag åkte själv den sista dagen, rätt skönt. Åkte upp till toppen av berget (ca 3350 m.ö.h.) och tog några svarta backar. Sjukt roligt hade jag! Mammoth Mountain har väldigt bra skidåkning, wow!
Resan hem från Mammoth gick smidigt. Kate och Blake var lätta att ta hand om. Stoppa i dem mat lite då och då, kittla dem lite, sjunga någon sång eller något, eller bara låta dem titta på DVDn. Tog ca 6.5-7h att köra hem, utan stopp. Eller jo, ett stopp, haha. Vi blev stoppade av polisen för fortkörning. ^^ Men det var inte så farligt, böter, och sedan var man bara tvungen att göra något slags test på Internet, och det var det. Grinig polis dock. Haha.

När jag kom hem så tog jag och Simon och åkte till Pacific Beach och käkade lite på Yoghurtland. Gick en sväng på strandpromenaden efteråt. På måndagen (tror jag, jag kommer verkligen inte ihåg längre vilken dag det var!) gick jag och Kerstin på bio och såg Avatar 3D. Den var riktigt bra! Och lång. Nästan 3h! Men jag gillade den. Har ni den i Sverige än? :P

Kan inte riktigt komma ihåg alla dagar och kvällar så här i efterhand, men kan ju tala om att det blir en hel del Starbucks här, haha. Precis som jag hörde i Sverige innan jag åkte, det stämmer, alla au pairer möts på Starbucks. :P

Så den här helgen. Valerie fyllde år i lördags, så jag jobbade fredag kväll och lördag kväll. På lördagmorgonen åkte jag in till downtown San Diego. Helt själv och utan GPS (tror jag är den enda au pairen utan GPS, haha) och jag kom bara lite vilse på de enkelriktade gatorna där. Och nej, jag körde inte mot enkelriktat. ^^ Så jag var rätt stolt över mig själv (: Träffade Karin, en svensk au pair, på Footlockers i Horton Plaza. Köpte mig ett par nya springskor för $50. De är perfekta, så jag är nöjd. Christina och Sarah kom dit lite senare, knallade runt lite på Victoria's Secret (fick ett presentkort på $50 från Greg och Valerie i julklapp, bl.a.) men hittade inget. Bättre i Fashion Valley. Lunch på Panda Express, typ kina- och thaimat. Köpte massageolja, badlotion och hudlotion på Bath & Body Works till Valerie. Hon blev glad, så jag är nöjd. När jag kom hem åkte jag, Greg, Valerie och tvillingarna till Encinitas. Greg överraskade Valerie med att de skulle åka luftballong. Han hade hyrt en privat åktur så de åkte upp och såg solnedgången och drack champagne. Jag och tvillingarna såg när de lyfte. Blake blev så ledsen när han såg sin mamma och pappa sväva iväg i skyn. Stackarn. Så sen körde jag hem med tvillingarna. Första gången jag kör med dem i bilen. Gick bra. Träffade Simon senare på kvällen.

På söndagen invigde jag och Karin våra nya springskor. Sprang ner till stranden här i Del Mar. Tog väl en halvtimme från mitt hus ungefär, men hon sprang ända från Carmel Valley. Hon och Katarina har bestämt sig för att springa marathon här i juni. Imponerande, men inget för mig tror jag. :P Så när vi kom ner till stranden satt vi bara och solade lite och snackade. Sedan kom Evelina, en annan svensk au pair, men hon åkte hem i dag. I alla fall, vi knallade runt på stranden och pratade. Så ringde systeryster. Trevligt! Var länge sedan jag pratade med någon i Sverige. Senare kom Simon och andra au pairer, de skulle ha sitt LCC-möte på stranden. Träffade lite nya au pairer. Vi bestämde oss för att åka ner till Mexikanska gränsen och gå på basar, men den skulle stänga rätt tidigt, så vi beslöt oss för Pizza Port i Solana Beach istället. Jag ringde till Albert (pluggar i Santa Monica. Min värdfamiljs förra nannys sons rumkompis, haha, komplicerat) och han var på, så jag, Karin oh Simon åkte och hämtade upp honom. Han var schysst, så när jag drar upp till LA kunde jag bo hos honom och Ben sa han. Nice att träffa någon som för en gångs skull inte var en au pair, haha. Och jag måste säga att jag föredrar svenska pizzor framför de amerikanska. För mycket deg här. Nej, tacka vet jag en hederlig BIK-pizza med kebab, pommes och isbergssallad! :D
Sedan drog vi alla, typ 15 pers, till Starbucks. Väldigt nice kväll. Sedan skulle jag köra hem Albert. Vi lånade Simons GPS, men shit, vi kom så vilse! Haha. GPSen var inte nådig minsann! Men hittade tillslut. Så åkte jag tillbaka till Starbucks ett tag, sen drog jag och Simon till Pacific Beach och strosade runt på strandpromenaden ett slag.

I måndags jobbade jag lääänge. Men det var rätt okej. Började med att åka till La Jolla för ett möte med en playgroup, men ingen anna kom, pff, så vi åkte till Costco (man betalar typ $20 om året för medlemskort, och sen får man riktigt bra priser på massor av saker) och jag köpte min nya fina söta lilla laptop! :D En HP, sprillans ny. Så nu ni, nu blir det till att Skypea med mig!!! Jag längtar efter att prata med er alla i Sverige! Familj och vänner, vad sägs om att boka Skype-dater? Kanske lördagmorgon (min tid, vilket blir typ 5-6 på eftermiddagen hos er)? Om någon kan då så kan ni väl höra av er? (: Så sen blev det lite Jamba Juice, ett ställe med världens bästa smoothies!! :D Hem och göra lunch till tvillingarna, sen hade de sin nap. Jag tvättade och gjorde i ordning deras nappflaskor. När de vaknade upp tog jag dem till lekplatsen tillsammans med Mia och grannens barn. Trevligt. Hem och ge dem ett bad, laga mat åt dem, byta blöjor och sedan stoppa ner dem i säng. Men läggdags är väldigt lätt med dem, Kate till och med ber om att få gå och lägga sig: "Night night, night night". Riktigt sött. (:
På kvällen åkte jag iväg till gymmet för att träffa Simon, Karin och Bettina. Vi satt bara i hot tuben och snackade, så nice!

I går, tisdag, fyllde Christina 20 år, så vi var hos henne för lite födelsedagsfrukost. Köpte med mig lite jordgubbar och en Ben&Jerrys till henne. Så vi käkade pannkakor, brownies, glass, sallad, yoghurt, kaffe och mackor. Lyckad frukost. Sen fick hon lite öl och en tequila, haha. Det är sååå irriterande att det är 21årsgräns här i USA! Senare åkte jag, Simon och Karin ner till stranden. Linda och Carolin kom dit också. Jag lånade en av Simons wet suits och så drog vi ner i havet och jag surfade för första gången! :D Eller, snarare, försökte att surfa ^^ Det var så mycket svårare än vad det ser ut som! Men vädret var inte toppen, väldigt disigt, och vågorna bröts på alldeles för grundt vatten, så det var inte så bra heller. Men jag hade hur kul som helst! Kommer verkligen att surfa mer! Tänker banne mig lära mig det där! Ska nog ta en nybörjarkurs, och sen kanske köpa mig en våtdräkt eller en bräda, vi får se. (: Sen jobbade jag från 3 - 8.30. Därefter Starbucks. Köpte en liten söt cupcake till Christina. Ville sätta ett ljus i den, men hittade inget. Jag och Simon åkte iväg till Torrey Pine Beach sen och knallade upp till någon slags utsiktsplats. Såg inte så mycket; det var för mörkt. När vi gick  ner till bilarna igen kom polisen. Hjälp vad rädd jag blev, haha! De frågade efter våra ID. Men de skulle bara säga att man inte fick parkera där efter 11. Klockan var typ 11.20, så vi bad så mycket om ursäkt och de var schyssta så de bara önskade oss en trevlig kväll och åkte iväg. Haha.

I dag tog jag ut Kate och Blake och gick en runda med dem i vagnen. Trist väder, disigt. Men ska inte klaga, har haft perfekt väder här ett tag nu. Lekte lite med dem hemma sen. Gav dem lunch. Nap time. Tvättade och gjorde sippy cups. Tog en liten tupplur jag också. Startade min nya fina söta älskade laptop! :D Har lagt in bilder nu, så så fort jag får tid ska jag lägga upp dem här! Tålamod! :P
Vid 4 åkte Valerie med tvillingarna till en vännina och hade en playdate där, så jag var ledig då. Installerade diverse saker på datorn, sedan åkte jag till Simon ett slag, sparkade lite fotboll. Sedan åkte vi till the towncenter och köpte lite kyckling på Ralphs :P Starbucks senare. Träffade Kerstin och Carolin där. Sen kom Helena, Katarina och Renata. Haha, vilka konversationer vi har! ^^

Just det, ska nog ta en biologikurs på ett college här. Får se hur det blir med det. Väldigt dyrt. :/ Men det måste ju göras på ett eller annat sätt, och har jag tur kan jag tillgodoräkna mig det i Sverige eller Danmark när jag söker in till läkarlinje. Ska ringa och kolla.
Inplanerat:
Torsdag: Shopping i UTC. Ska fixa min kamera, som bestämde sig för att få en repa på glaset :/ Tänkte ha shopping spree på Victoria's Secret med, får se om jag hittar något (:
Fredag: Förhoppningsvis en bar eller club i Pacific Beach med au pairerna.
Lördag: SKYPE DATE, någon?!? Till frisören 11.45. Fick ett presentkort på det i julklapp också (:
Söndag: Disneyland!
19 februari: San Fracisco!

Så där ja! Det var ett rejält inlägg. Vette katten om någon orkade läsa hela, men men. Skriver för min egen skull också, så. :P
Nu blir det bättring på bloggen! Promise! :D

Puss på er hemma i Sverige! Jag saknar er!

- Wikenfors

RSS 2.0