Miami, Florida, del 2

Sammanfattning:
Min och Simons semester i Florida fortsätter med en dagstur till Key West, fastlands-U.S.A.s sydligaste punkt, snorkeltur och gratis drinkar ;) Dessutom, Miami Downtown sett från vår scooter.

Utförligt:
Steg upp okristligt tidigt på morgonen (som min mamma skulle ha sagt) och gjorde oss i ordning för ett antal timmar i en buss på väg mot Key West! :D



Här är lite geografihjälp för er. Karta över staterna. Jag bor ju i San Diego, så bara mellanlandade vi i Cincinnati, OH, och Houston, TX.
Som sagt, tidigt, tidigt kom bussen och hämtade upp oss vid vårt hotell, som hette Lombardy Inn, Collins Avenue 6300. Billigt och bra, tyckte jag. :) Sov mestadels av vägen ut dit, förutom när vi körde över alla de små öarna, som ni kan se på kartan här ovan. Mycket fint :)

På väg mot Key West.

Vi är vackrare än statyn! :))
Hade två timmar i Key West till att knalla runt lite, så vi såg hamnen med massa stora kryssningsfartyg, sedan gick vi och tittade på forna president Harry S. Trumans hus:

Så såg vi även vart motorväg 1 börjar, 0 mile-stolpen. Den går upp längs hela östkusten.

Så tittade vi på författaren Ernest Hemingways hus:

... men eftersom det kostade att gå in så fick det vara, tyckte vi. :P Kände oss ändå duktiga och kulturella. :D
Kokhett ute, svettas som en liten gris, eller kanske som en tävlingshäst? Eller en gnu? Det finns många sätt att svettas på, och jag tror jag svettades på alla de sätten! :P
Gick ner till U.S.A.s sydligaste punkt på fastlandet. Därifrån är det bara 90 miles (1 mile = 1.6km) till Cuba. Det var packat med folk där, och alla stod i kö för att ta en bild på sig själva med den här stenen:

Och ja, vi stod också i den kön. x)
Så var det bara till att ta apostlahästarna och gå tillbaka till hamnen, varifrån vi skulle ta en snorklingstur. Stannade till på Hard Rock Café och jag köpta en till T-shirt till min samling. Har börjat samla, serru, och en från Key West är det ju lite status på. :P

 Sniffa blommor
Så var vi vid hamnen och väntade på vår båt. Var så snällt av Simon att åka och snorkla med mig, jag älskar det, och han tycker väl att det är sisådär. Så han gjorde det för min skull, för att han vet att det betyder något för mig. Aaaaaaaw. Tror bestämt jag har världens bästa pojkvän :)
 
 
Efter en skön simtur, med beklagligt lite fisk att titta på, satt det fint med en hel drös goda, olagliga, gratis drinkar! Margarita, öl och något slags vin. :)

Margaritas, solsken och en dejlig dreng - kan man begära mer?


Testade även Key Wests berömda "Key Lime Pie".  God, men inte alls så god att den förtjänar det ryktet! Ojoj, en annan fick sig ett par drinkar för mycket tror jag. ;) Men är de gratis så är de! :D Key West var i alla fall superhärligt :) Åkte med ett företag som hette miami411 tror jag. Ska ni dit så bara googla; de hade många andra roliga resor.

Dagen därpå bestämde vi oss för att åka ner till downtown Miami, på vår fina lilla scooter.

Skyskraporna var imponerande i Miami!


En liten video från när vi åkte igenom Miami på vår scooter.

Simon Munk - min danske skiteröv ;)

Hard Rock Café i Miami, blev ju till att köpa en T-shirt därifrån också!
Tog ett tag att hitta det dock, det var typ ute på en pir en bit, så vi körde fram och tillbaka ett par gånger på Biscayne Boulevard. Men så fick vi se mycket av Miami också ;)
 Hibiscus Island
 Så kommer jag på den lilla scootern här :)
 
Simon höll på att skratta ihjäl sig åt den här bilden. Vi köpte glass på Lincoln Street, så sa han "Min kæreste har is i hovedet", som betyder "Min flickvän har glass i huvudet". ^^ Aw, kan ha så mycket kul at danska språket asså! Vet ni vad gurka heter? Agurk! x)

Vi körde till 43rd Street och hittade en väldigt fin strandpromenad. :)

Ellen och Simon.



Sådär! Det tar sin lilla tid att blogga om en sådan underbar semester som detta var! :D Ytterligare två dagar avklarade. På ingång: Everglades, mer drinkar, mys på stranden på kvällen, spöregn, hagel, åska och blixtar; som vi körde igenom endast iförda badkläder, på vår lilla röda scooter! Det blir något att läsa om, allt! Håll i hatten gott folk!

Nu är det läggdags för en trött, hårt arbetande, au pair.

Tänker på er hemma, och ser fram emot att min pappa kommer och  hälsar på i augusti och mina polare i september! :D Tjoho!

Puss och kram och gos

- Wikenfors

Kommentarer
Postat av: Victoria

Vad kul och se bilder fran Key west och Miami, jag var ocksa dar pa semester i april :)

2010-07-10 @ 14:58:55
URL: http://victoriaohlson.blogg.se/
Postat av: Ellie

Jaha :) visst var det ett bra ställe att ta semester på? ;)

2010-07-10 @ 16:04:31
URL: http://wikenfors.blogg.se/
Postat av: Monika

Mysigt!

Ser fram emot fortsättningen.

Kram

2010-07-11 @ 00:11:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0